• Janja Šuler
  Janja Šuler

  TOP 10 STORYTELLING NAPAK, KI SE JIH LAHKO IZOGNETE V LETU 2020

  Dobre zgodbe v turizmu nas prevzamejo, v nas sprožijo različne občutke in prebudijo strast po potovanju. Močna pripoved se lahko pri posamezniku vtisne globoko v spomin, ki se prebudi ob naslednjem raziskovanju željenega oddiha. Vendar, če lahko dobra zgodba zagotovi uspeh, lahko šibka in pomanjkljiva zgodba doseže ravno nasproten učinek. Tega si seveda ne želi noben. Da se boste lažje izognili napakam, ko boste ustvarjali ali nadgrajevali svojo novo zgodbo za turističen produkt, storitev ali destinacijo, smo za vas ustvarili enostaven pregled desetih najpogostejših napak pri storytellingu, ki se jim lahko izognete v letu 2020.

 • Janja Šuler
  Janja Šuler

  Val trendov, ki bodo preoblikovali turizem v letu 2020

  Trajnostni razvoj, okoljska ozaveščenost, tehnološka nadgradnja in personalizacija so nekaj svojega vpliva na turizem pustili že v letu 2019. V tem letu bo vpliv teh še intenzivnejši, napovedi pa kažejo, da bodo "nova dvajseta" začinjena še z dodatnimi trendi. Do sedaj ste zagotovo že naredili podroben pregled uspehov iz prejšnjega desetletja in pripravili nove cilje za naprej. Da bodo ti cilji kompatibilni s prihajajočimi spremembami v globalni turistični industriji, smo za vas iz številnih virov poiskali tiste trende za leto 2020, za katere menimo, da jih je vredno upoštevati pri planiranju novih turističnih aktivnosti in ponudb za prihodnost. 

   

 • Janja Šuler
  Janja Šuler

  9 TRIKOV KAKO PODALJŠATI TURISTIČNO SEZONO

  Velik del ponudnikov turističnih storitev se sooča s težavo, kako razbremeniti najbolj dobičkonosne dele turistične sezone oziroma, kako turiste aktivno privabljati skozi vso leto, še posebej v času nizke sezone. Podaljševanje sezone je zato postal eden od izzivov, s katerim se poskušajo soočiti tudi številni turistični ponudniki in destinacije v Sloveniji. Vsak izziv pa je zagotovo priložnost za razvoj inovativnih idej ter rešitev, ki lahko še dodatno navdušijo potencialne goste in obogatijo celostno ponudbo. 

 • Janja Šuler
  Janja Šuler

  Odkrivanje Velenja z aplikacijo TRIPPSTORY Velenje

  V Velenju je zaživela nova interaktivna aplikacija TRIPPSTORY Velenje, pri vzpostavitvi katere je sodelovala tudi LANARA Consulting. Po novem lahko obiskovalci Velenja mesto raziskujejo na zabaven in družinam prijazen način. Mobilna aplikacija Trippstory Velenje, ki jo je navdihnil koncept igre Lov na zaklad, obiskovalce vodi po zanimivih velenjskih znamenitostih, na posameznih točkah pa igralca čakajo raznoliki izzivi. Le pravilno razrešeni izzivi odkrijejo lokacijo magične Svetilke skrivnosti, ki osvetljuje starodavni velenjski zaklad. Ob spremstvu Pike, ki igralcem pomaga pri reševanju izzivov, smo prepričani, da vam še zdaleč ne bo dolgčas.

 • Janja Šuler
  Janja Šuler

  Tudi pri LANARA Consulting smo obeležili Svetovni dan turizma

  Pred skoraj 50. leti je 27. septembra Generalna skupščina Svetovne turistične organizacije pri Organizaciji združenih narodov sprejela svoj statut, hkrati pa ta dan sovpada s koncem glavne turistične sezone na severni polobli in njenim začetkom na južni. Zato ni naključje, da se praznovanje svetovnega dneva turizma zgodi ravno na ta dan.

 • Janja Šuler
  Janja Šuler

  Ekipa LANARA Consulting soustvarjala uspešno zgodbo Ljubljane v projektu "Evropska prestolnica pametnega turizma 2020"

  Ljubljana je dobitnica nagrade »Pametni turizem 2020« v kategoriji DIGITALIZACIJA. Ekipa Lanara Consulting je v sodelovanju z MOL in ekipo Turizma Ljubljana pripravila dokumentacijo kandidature po zahtevnih kriterijih projekta, deljenih v štiri kategorije.

 • Janja Šuler
  Janja Šuler

  Začetek globalne digitalne kampanje »I FEEL SLOVENIA. #MY WAY.«

  Od marca dalje Slovenija nagovarja turiste z osveženo krovno kreativno rešitvijo »I FEEL SLOVENIA. #MY WAY.«, s katero Slovenska turistična organizacija (STO) nadgrajuje enega najpomembnejših tržno-komunikacijskih projektov.

Iščete dobrega partnerja? Želite sodelovati z nami?

Lanara Consulting d.o.o.

Černigojeva 2,
1000 Ljubljana, Slovenija

Telefon:+386 40 353 065

Email: info@lanaraconsulting.com

Sledite nam