• Janja Šuler
  Janja Šuler

  TURISTIČNA DOŽIVETJA NA SPLETU  

  Čas korona pandemije je popolnoma ustavil turizem in potovanja. Destinacije in turistični  ponudniki širom po svetu so kaj hitro odgovorili s ponudbo virtualnih ogledov in doživetij na spletu. Spodaj smo za vas zbrali nekaj idejki vam lahko pomagajo pri iskanju rešitev za prodajo vaših doživetij tudi v času popolnega lockdown-aAli bodo turistična doživetja na spletu (engonline experiencesostala pomembna tudi po krizi? V LANARA Consulting smo prepričani, da vsekakor.  

 • Janja Šuler
  Janja Šuler

  Kako se restavracije po svetu odzivajo na krizno situacijo? 

   

  Situacija COVID-19 je močno pretresla ekonomijo, prav restavracije pa so tiste, ki jih je še posebej močno zadela in omejila. Skoraj čez noč so morali zapreti svoja vrata, sledilo je množično preklicevanje rezervacij ter soočanje s situacijo in sprejemanje težkih odločitev. Po svetu je ogroženih več milijonov delovnih mest, prav tako je pod vprašajem prihodnost številnih restavracij. Kljub črnemu scenariju, pa je kriza spodbudila kreativnost in uresničevanje mnogih novih idej.

 • Janja Šuler
  Janja Šuler

  9 potrošniških trendov po pandemiji

  Ali je COVID-19 prelomna točka, ki bo postavila temelje "novega normalnega" med potrošniki? Strokovnjaki in praktiki iz vseh koncev sveta menijo, da vsekakor. Razumevanje, kakšen bo potrošnik po zaključku pandemije, kaj bodo njegove želje, pričakovanja in motivi, je ključnega pomena za uspešno prilagoditev tudi turistične ponudbe. Za vas smo zbrali nekaj razmišljanj mednarodnih strokovnjakov.

 • Janja Šuler
  Janja Šuler

  KAKŠEN TURIZEM NAS ČAKA PO COVID-19?

  Pandemija COVID-19 je čez noč spremenila pravila igre na vseh področjih, še posebej pa je zatresla tla turizma. Še včeraj cvetoča in rastoča panoga je danes praktično ustavljena. Do zdaj nam je že postalo jasno, da nič ne bo, kot je bilo. Za vas smo tako pripravili zbiren pregled naših in razmišljanj strokovnjakov, medijev in raziskovalcev o prihodnjem razvoju panoge. Kako se lahko kot destinacija ali turistični ponudnik pripravite na novi turizem?

 • Janja Šuler
  Janja Šuler

  TOP 10 STORYTELLING NAPAK, KI SE JIH LAHKO IZOGNETE V LETU 2020

  Dobre zgodbe v turizmu nas prevzamejo, v nas sprožijo različne občutke in prebudijo strast po potovanju. Močna pripoved se lahko pri posamezniku vtisne globoko v spomin, ki se prebudi ob naslednjem raziskovanju željenega oddiha. Vendar, če lahko dobra zgodba zagotovi uspeh, lahko šibka in pomanjkljiva zgodba doseže ravno nasproten učinek. Tega si seveda ne želi noben. Da se boste lažje izognili napakam, ko boste ustvarjali ali nadgrajevali svojo novo zgodbo za turističen produkt, storitev ali destinacijo, smo za vas ustvarili enostaven pregled desetih najpogostejših napak pri storytellingu, ki se jim lahko izognete v letu 2020.

 • Janja Šuler
  Janja Šuler

  Val trendov, ki bodo preoblikovali turizem v letu 2020

  Trajnostni razvoj, okoljska ozaveščenost, tehnološka nadgradnja in personalizacija so nekaj svojega vpliva na turizem pustili že v letu 2019. V tem letu bo vpliv teh še intenzivnejši, napovedi pa kažejo, da bodo "nova dvajseta" začinjena še z dodatnimi trendi. Do sedaj ste zagotovo že naredili podroben pregled uspehov iz prejšnjega desetletja in pripravili nove cilje za naprej. Da bodo ti cilji kompatibilni s prihajajočimi spremembami v globalni turistični industriji, smo za vas iz številnih virov poiskali tiste trende za leto 2020, za katere menimo, da jih je vredno upoštevati pri planiranju novih turističnih aktivnosti in ponudb za prihodnost. 

   

 • Janja Šuler
  Janja Šuler

  9 TRIKOV KAKO PODALJŠATI TURISTIČNO SEZONO

  Velik del ponudnikov turističnih storitev se sooča s težavo, kako razbremeniti najbolj dobičkonosne dele turistične sezone oziroma, kako turiste aktivno privabljati skozi vso leto, še posebej v času nizke sezone. Podaljševanje sezone je zato postal eden od izzivov, s katerim se poskušajo soočiti tudi številni turistični ponudniki in destinacije v Sloveniji. Vsak izziv pa je zagotovo priložnost za razvoj inovativnih idej ter rešitev, ki lahko še dodatno navdušijo potencialne goste in obogatijo celostno ponudbo. 

Iščete dobrega partnerja? Želite sodelovati z nami?

Lanara Consulting d.o.o.

Černigojeva 2,
1000 Ljubljana, Slovenija

Telefon:+386 40 353 065

Email: info@lanaraconsulting.com

Sledite nam