Smart Tourism Marketing&Branding

Ekipa LANARA Consulting sooblikovala novo destinacijsko tržno znamko VELENJE

V februarju smo v Vili Bianci v Velenju skupaj s partnersko agencijo YOOTREE ponosno javno predstavili novo destinacijsko znamko Velenje, ki uresničuje sodobno strategijo turizma mesta Velenje, zato »navdušuje, motivira in privablja«.

Nova destinacijska tržna znamka je nastala kot odgovor na spremenjene trende v turistični panogi in obenem prizadevanja destinacije za še večjo prepoznavnost na turističnem zemljevidu Slovenije. Turistična prepoznavnost mesta se krepi, predvsem zaradi Velenjske plaže in razvoja turizma ob Šaleških jezerih, zato Velenje svoje aktivnosti intenzivno usmerja v razvoj turizma.

Identiteta nove znamke Velenje je splet elementov, lastnosti in vrednot, zaradi katerih je Velenje kot turistična destinacija edinstvena. Služi kot osnova za grafično podobo, ki na vizualen način povzema in komunicira bistvo znamke. Tako smo pri oblikovanju nove destinacijske tržne znamke izhajali iz dejstva, da je Velenje najmlajše slovensko mesto, ki je zraslo praktično čez noč z udarniškim delom za potrebe rudarjev, ki so delali v Premogovniku Velenje. S svojo moderno arhitekturno zasnovo je drugačno od drugih slovenskih mest. Je mesto v parku, obdano z zelenjem in naravo v in okoli mesta. Neposredno ob mestu je zrastlo jezero, otrok Premogovnika, ki danes domačinom in obiskovalcem ponuja prijetno bivanje v naravi, aktivni oddih ter priložnosti za povezovanje in druženje.

Nov logotip tako odraža tri pomembne parametre, ki definirajo destinacijo Velenje: mestno jedro, jezero in rudnik. Logotip je sestavljen iz črke V, ki označuje ime mesta in asociira na arhitekturno podobo modernističnega mesta. Spodnji del znaka predstavlja “mesto pod površjem” ter tako asociira na jezero in rudnik. Znaku je dodan izpis imena mesta v zeleni barvi.

Velenje je mladostno mesto ob jezeru, ki obljublja sproščeno druženje in aktivni oddih. V Velenju se znova povežeš s svojimi najdražjimi in najdeš nov vir navdiha, kar postane tudi slogan nove znamke Velenje.

 

         =

 

 

Več o novi destinacijski znamki Velenje v Priročniku

   
   
Iščete dobrega partnerja? Želite sodelovati z nami?

Lanara Consulting d.o.o.

Černigojeva 2,
1000 Ljubljana, Slovenija

Telefon:+386 40 353 065

Email: info@lanaraconsulting.com

Sledite nam