Smart Tourism Marketing&Branding

Ekipa LANARA Consulting soustvarjala uspešno zgodbo Ljubljane v projektu "Evropska prestolnica pametnega turizma 2020"

Ljubljana je dobitnica nagrade »Pametni turizem 2020« v kategoriji DIGITALIZACIJA. Ekipa Lanara Consulting je v sodelovanju z MOL in ekipo Turizma Ljubljana pripravila dokumentacijo kandidature po zahtevnih kriterijih projekta, deljenih v štiri kategorije.

Za evropski prestolnici pametnega turizma 2020 sta sicer razglašena Gothenburg (Švedska) in Málaga (Španija), ki sta zmagala v vseh štirih kategorijah tekmovanja; dostopnost, trajnost, digitalizacija, kulturna dediščina in ustvarjalnost.

Ljubljana je eno od desetih mest, ki so se uvrstila v finalni izbor za naziv »Evropska prestolnica pametnega turizma 2020«. V projektu je sodelovalo 35 mest iz 17 držav Evropske Unije, pred Evropsko komisijo pa je svoje kandidature predstavilo 10 finalistov.

Ljubljana je komisijo navdušila z dosežki na področju digitalizacije; Ljubljana kot manjše mesto, ki generira ogromno pametnih konceptov. Je mesto z zaprtim centrom za promet, vendar ponuja pametne rešitve mobilnosti, kot je na primer kartica URBANA ali prilagoditve, ki omogočajo spoznavanje mesta osebam z oviranostmi preko aplikacije Ljubljana by wheelchair. Mesto olajšuje dostop do storitev preko digitalizacije, aktivno komunicira na družbenih omrežjih, z aplikacijo avdio vodnikov Nexto pa omogoča tudi ogled Ljubljane po lastnem programu.

 

 

 

 

   
   
Iščete dobrega partnerja? Želite sodelovati z nami?

Lanara Consulting d.o.o.

Černigojeva 2,
1000 Ljubljana, Slovenija

Telefon:+386 40 353 065

Email: info@lanaraconsulting.com

Sledite nam