Smart Tourism Marketing&Branding

FICO Eataly, italijanski Disney World za foodieje

V italijanski Bologni je nedavno zaživel nov agro-kulinarični tematski park, največji tovrstni na svetu. Gre za novo italijansko kulinarično doživetje, ki obiskovalcem na enem mestu daje vpogled v celotno verigo od pridelave in predelave italijanske hrane do gurmanskega uživanja italijanskih dobrot. S šestimi izobraževalnimi potmi uspešno združuje zabavo z učenjem in predstavlja zanimivo izobraževalno doživetje za vse foodieje.

 

Pri naših zahodnih sosedih so v Bologni konec preteklega leta odprli prvi tematski park za fudije, kjer se na skupno 100.000 m2 obiskovalec seznani s skrivnostjo mamljivosti italijanske hrane. Park ponuja ogled 40 kmetijskih tovarn, kjer lahko opazujete predelavo mesnin, rib, sira, testenin, piva, slaščic,… Na voljo je tudi 40 restavracij in osvežitvenih točk.

Namen tematskega parka FICO Eataly World je »sporočiti zgodbo kmetijske in živilske kulture, ki združuje lokalno tradicijo, visoko kakovostno hrano in strokovno znanje tistih, ki delujejo v agroživilskih verigah. Vse to pod eno streho.«

Tematski park uspešno združuje zabavo z učenjem. FICO kulinaričnim raziskovalcem in navdušencem ponuja 6 velikih izobraževalnih poti, posvečenih ognju, zemlji, morju, živalim, ustekleničenim dobrinam in prihodnosti. Dnevno izvedejo do 30 dogodkov, skupno okoli 50 ur dnevno v obliki praktičnih delavnic, predavanj in igre.

Vstop v park je brezplačen, obiskovalci pa v njem zapravijo »le« za slastne italijanske dobrote, od testenin, tradicionalnih mesnin, olj do vrhunskih vin, ki si jih boste po pokušini brezplačnih vzorcev vsekakor želeli odnesti domov.

Več na: www.eatalyworld.it/en/

 

Iščete dobrega partnerja? Želite sodelovati z nami?

Lanara Consulting d.o.o.

Černigojeva 2,
1000 Ljubljana, Slovenija

Telefon:+386 40 353 065

Email: info@lanaraconsulting.com

Sledite nam