Smart Tourism Marketing&Branding

Vinski turizem – hitro rastoči segment panoge

12.9.2016 - V drugem tednu septembra se je v pokrajini Kahketi v Gruziji odvila prva mednarodna globalna konferenca o vinskem turizmu pod okriljem Svetovne turistične organizacije (UNWTO). Na dogodku je sodelovalo več kot 200 udeležencev – predstavnikov vlad ter strokovnjakov iz področja turizma iz skoraj 50 držav.

Vinski turizem je v zadnjem desetletju postal  ključni deležnik gastronomskega turizma, mnoge države pa okoli vinske zgodbe tvorijo celotno podobo turistične destinacije. Dogodek je bil enkratna priložnost spoznati zahodnemu svetu manj poznano vinarsko tradicijo države gostiteljice ter hkrati priložnost izmenjave inovativnih idej promocije vinskega turizma s strani turističnih destinacij z bogatimi izkušnjami in destinacij z visokim potencialom vinskega turizma. Konference so se udeležili vsi ključni snovalci smernic turizma posameznih držav udeleženk.
Največ pozornosti je bil deležen UNWTO prototip vinskega turizma, orodje, ki ga je razvila organizacija in ki z inovativnimi metodami evalvira vpliv vinogradništva na kulturnem, ekonomskem, socialnem ter okoljskem področju. Yolanda Perdomo, UNWTO, je pojasnila, da je metodologijo mogoče aplicirati na različne regije z vinarsko tradicijo.

Končni rezultat konference, Gruzijska deklaracija o vinskem turizmu, podaja mnogo smernic za pospešitev vinskega turizma in ki bodo pomagale turističnim destnacijam implementirati ključne ukrepe.
Naslednja konferenca vinskega turizma bo drugi teden v novembru v provinci Mendoza, Argentina.

Vir: povzeto po UNWTO

Iščete dobrega partnerja? Želite sodelovati z nami?

Lanara Consulting d.o.o.

Černigojeva 2,
1000 Ljubljana, Slovenija

Telefon:+386 40 353 065

Email: info@lanaraconsulting.com

Sledite nam