Razvoj integralnega turističnega produkta OKUSI PTUJA

Branding Tržno komuniciranje

Da bi okrepili kakovost turistične ponudbe v destinaciji Ptuj, smo za Zavod za turizem Ptuj v sodelovanju s partnerskima podjetjema razvili reprezentativno, avtentično in inovativno kulinarično ponudbo, ki temelji na lokalnih sestavinah in lokalnih vinih ter odraža identiteto destinacije.

  • Stranka: Javni zavod za turizem Ptuj
  • Izvedba / leto: 2019

Temeljni koncept za osnovno različico oblikovanega integralnega turističnega produkta, ki smo ga za potrebe postopne implementacije na trg razvili v treh stopnjah,  je oblikovan enoten degustacijski meni »Okusi Ptuja«. Ta vključuje značilne jedi oz. prehranske posebnosti širšega območja turistične destinacije Ptuj, in sicer v obliki hladne predjedi, juhe, glavne jedi s prilogo ter sladice. Poleg jedi so priporočene tudi lokalne sorte vin z dostopno ponudbo lokalnih vinarjev in vinskih kleti.

Temeljna identiteta in karakter produkta sledi temeljnim trendom na tem področju ter krovni poziciji, ki je opredeljena za gastronomijo Termalno Panonske Slovenije. Slednja je prepoznana predvsem kot »srčna gastronomija«, ki temelji na »lokalni proizvodnji in receptih ter ki jo podpirajo kakovostna vina in pivo«.

ITP okusi Ptuja smo torej za potrebe postopne implementacije na trg razvili na treh stopnjah; prva stopnja je že implementirana v ponudbo turistične destinacije Ptuj, druga in tretja pa sta z nadgraditvami in dodatnimi elementi načrtovani za prihodnje obdobje.

Implementacija produkta: https://www.ptuj.info/hrana-in-pijaca/kulinaricni-dogodki/okusi-ptuja/

Iščete dobrega partnerja? Želite sodelovati z nami?

Lanara Consulting d.o.o.

Černigojeva 2,
1000 Ljubljana, Slovenija

Telefon:+386 40 353 065

Email: info@lanaraconsulting.com

Sledite nam