TrippStory Velenje

storytelling zgodbarjenje Tržno komuniciranje

S projektom je želela turistična destinacija Velenje razviti inovativno turistično doživetje, ki bo v enotni zgodbi z aktivno vključitvijo obiskovalca predstavilo najzanimivejše zgodbe in znamenitosti mesta.

Izhodišče razvoja doživljajsko-digitalne igre in mobilne aplikacije TrippStory Velenje je bilo ustvariti unikatno turistično doživetje za mlajše družine z otroki, s katerim bodo lahko destinacijo in klasične atrakcije doživele na drugačen, bolj interaktiven način.

  • Stranka: Zavod za turizem Šaleške doline
  • Izvedba / leto: 2019

TrippStory Velenje je inovativna mobilna aplikacija, ki z izvirnim zgodbarjenjem, GEO-lokacijskim igralnim scenarijem in multimedijsko zgodbo omogoča, da turisti postanejo prvo-osebni igralci pustolovščine v resničnem okolju. Aplikacija je njihovo interaktivno digitalno orodje za samostojno raziskovanje skrivnih lokacij, artefaktov in zgodb mesta, s katero v »Lovu na Velenjsko svetilko skrivnosti« edinstvene posebnosti mesta Velenje spoznajo na bolj vznemirljiv, igriv in interaktiven način.

Igralna zgodba je zasnovana na liku pustolovke Pike, ki igralcem pomaga na poti do skritega zaklada in reševanju 18 skrivnosti mesta. Z video zgodbami, virtualnimi karakterji ter uporabo virtualne in mešane realnosti  igralci pokukajo v preteklost ter razkrivajo skrivne pomene 3D predmetov, stavb ali artefaktov, ki so v okolju že izginili. Zgodba TrippStory Velenje je namenjena družinam z otroki, zato so tej ciljni javnosti prilagojeni igralni scenariji, zgodbe, igralna misija, jezik in težavnost izzivov. Z aktivno vključitvijo obiskovalca prek elementov digitalnega pripovedovanja zgodb in reševanja izzivov (igrifikacija) na dejanski lokaciji, želi destinacija povečati prepoznavnost in emocionalno vrednost destinacije za njene obiskovalce.

 

Iščete dobrega partnerja? Želite sodelovati z nami?

Lanara Consulting d.o.o.

Černigojeva 2,
1000 Ljubljana, Slovenija

Telefon:+386 40 353 065

Email: info@lanaraconsulting.com

Sledite nam