Slovenija kar z 31 destinacijami med top 100 trajnostnimi destinacijami sveta

 

Konferenca Global Green Destinations Days je letos potekala med 8. in 12. oktobrom v Zagrebu in na malem Lošinju. Tudi letos so razglasili Top 100 trajnostnih destinacij sveta. Na seznamu lahko najdemo kar 31 slovenskih destinacij, vse ki so prejele zlat ali srebrn znak Slovenia Green Destination. 

Nanj so se uvrstili naslednji kraji: Ljubljana, Bled, Komen, Podčetrtek, Rogaška Slatina, Bela Krajina, Bohinj, Brda, Brežice, Hrpelje-Kozina, Idrija, Kamnik, Koper, Kranjska Gora, Laško, Lenart, Maribor, Miren - Kostanjevica, Nova Gorica, Novo mesto, Postojna, Ptuj, Radlje ob Dravi, Šentjur, Sevnica, Škofja Loka, Slovenj Gradec, Šmarješke Toplice, Solčava, Sveta Ana ter Vipavska dolina.

Nobena od destinacij sicer ni 100% trajnostna, so izpostavili ocenjevalci seznama, saj imajo vse še kar nekaj prostora za izboljšave, izpostavili so tudi problematiko merjenja  ogljičnega odtisa, zato ta še vedno ni uvrščen na seznam področij ocenjevanja. 

Vseli nas, da je bila Slovenija prepoznana kot edina, ki se je razvijanja in implementacije trajnostnih shem lotila sistematično. Na področju turizma je bilo iz tega razloga že veliko spodbud, obetamo pa si jih tudi v prihodnje, saj se
Slovenija redno uvršča na seznam Top 100 trajnostnih destinacij, s čimer so tako nagrajena vsa prizadevanja in aktivnosti, ki so usmerjeni v razvoj in nenehne izboljšave. 

 

Foto vir: visitlosinj.hr

  

Iščete dobrega partnerja? Želite sodelovati z nami?

Lanara Consulting d.o.o.

Černigojeva 2,
1000 Ljubljana, Slovenija

Telefon:+386 40 353 065

Email: info@lanaraconsulting.com

Sledite nam