Smart Tourism Marketing&Branding

9 TRIKOV KAKO PODALJŠATI TURISTIČNO SEZONO

Velik del ponudnikov turističnih storitev se sooča s težavo, kako razbremeniti najbolj dobičkonosne dele turistične sezone oziroma, kako turiste aktivno privabljati skozi vso leto, še posebej v času nizke sezone. Podaljševanje sezone je zato postal eden od izzivov, s katerim se poskušajo soočiti tudi številni turistični ponudniki in destinacije v Sloveniji. Vsak izziv pa je zagotovo priložnost za razvoj inovativnih idej ter rešitev, ki lahko še dodatno navdušijo potencialne goste in obogatijo celostno ponudbo.  

 

Zato smo se odločili, da vam zaupamo 9 trikov, kako podaljšati turistično sezono in vaši ponudbi dodati nabor inovativnih doživetij tudi v času nizke sezone.  

1. Raznolikost je vaš adut!

Sloveniji kot majhni državi ne manjka raznolikosti. Pobrskajte po načinih, kako lahko potencialne obiskovalce motivirate in jim pričarate odlično doživetje tudi, ko nastopi čas nizke sezone.

2. Poskusite pridobiti naziv Slovenian Unique Experiences

Visoka kakovost vaše ponudbe lahko vsebuje inovativne rešitve za vse letne čase, kar je pomembna lastnost, če želite, da je vaše doživetje 5-zvezdično. Potencialnim obiskovalcem bo to lahko dodatna motivacija, da vas obiščejo. Več o razpisu lahko najdete tukaj.

3. Vzemite si dovolj časa, da ustvarite plan aktivnosti za nizko sezono 

Čeprav v visoki sezoni velikokrat zmanjkuje časa, svetujemo, da se poskusite lotiti načrta aktivnosti, ki bo vzbudil zanimanje za potencialne goste v nizki sezoni. Izkoristite vrvež in poskusite s strani svojih gostov pridobiti čim več priporočil, mnenj, komentarjev, email naslovov, rešenih anket in podobno, ki so skladna z določili GDPR. Dober nabor informacij vam bo v veliko pomoč pri načrtovanju strategije za nizko sezono.

4. Dobre vsebine lahko doprinesejo k prepoznavnosti vaših aktivnosti v nizki sezoni

Ustvarite vsebino, ki bo nagovarjala in privabljala stranke tudi v času nizke sezone. Naštejte kakovostne razloge, zakaj je nizka sezona lahko polna edinstvenih doživetij. Z zanimivi in privlačnimi naslovi ter kvalitetnim besedilom boste zagotovo nagovorili tiste, ki morda iščejo ravno vas. Odličen primer dobre vsebine za nizko sezono je članek iz spletne strani Transition board, kjer avtor navaja 8 razlogov, zakaj potovati po Evropi v nizki sezoni.

5. Uporabite vaše najboljše digitalne kanale, da ustrezno skomunicirate nova doživetja 

Email še vedno omogoča najbolj efektivno komunikacijo s stranko. Izkoristite bazo, ki ste jo uspeli zgraditi v času visoke sezone in prejemnike navdušite z vsebino. Bodite dejavni tudi na socialnih medijih, ustvarite zanimive kampanje, ki se vežejo na aktivnosti v nizki sezoni ali ponudite popuste. Je vaša ponudba vezana na smučarsko sezono? Zakaj ne bi privabili goste tudi poleti, in to na način, da jim pripravite 5 razlogov, zakaj je dobro obiskati smučarska središča v poletnem času. Prepričani smo, da lahko z malo kreativne žilice dobite veliko pozornosti.

6. Nagradite obiskovalce, ki se radi vračajo

Ponudite jim posebne popuste za obisk v nizki sezoni in jih privabite  z zanimivimi aktivnostmi, ki jih nudite v tistem času. Nadgrajujete odličen odnos z najboljšimi strankami in jim ponudite ekskluzivna doživetja. Hkrati pa ne spreglejte potenciala, ki se skriva pri lokalnem prebivalstvu - tudi njih lahko motivirate, da vas obiščejo in izkusijo novo doživetje v svojem kraju.

7. Nizka sezona še ne pomeni, da ni priložnosti za obisk dogodkov

Morda še niste ugotovili, kakšne nove aktivnosti bi uvedli za nizko sezono. Nič zato! Pobrskajte med dogodki v okoliških krajih, izpostavite festivale ali zanimiva gurmanska doživetja, odprtje novih restavracij, in s tem privabite nove obiskovalce.

8. Povežite se z drugimi ponudniki v okolici

Sodelovanje z drugimi ponudniki ali destinacijami v vaši neposredni bližini lahko ustvari novo inovativno in zanimivo turistično ponudbo, ki bo privlačila nove goste v času nizke sezone.

9. Prava ciljna skupina = JACKPOT

Vse se začne in konča s tem, kako dobro poznate svoje goste in kako dobro lahko ocenite profil potencialnih gostov, ki bi vas lahko obiskali v nizki sezoni. Tedaj lahko kvalitetno targetirate komunikacijo najbolj ustreznim personam. 

 

Kako vidimo nizko sezono pri LANARA Consulting? Kot en ogromen potencial in priložnost za osvežitev turistične ponudbe. 9 trikov je zato odlična iztočnica, kako osvojiti in aktivirati vašo nizko sezono. Naša zaloga trikov pa še zdaleč ni prazna. Če bi jih radi izvedeli več, vas vabimo, da se prijavite na brezplačni posvet z nami. 

 

 
Iščete dobrega partnerja? Želite sodelovati z nami?

Lanara Consulting d.o.o.

Černigojeva 2,
1000 Ljubljana, Slovenija

Telefon:+386 40 353 065

Email: info@lanaraconsulting.com

Sledite nam