Nova izobraževalna delavnica na temo razvoja gastronomskih turističnih produktov navdušila udeležence

V organizaciji Zavoda z turizem Šaleške doline je Lanara Consulting v začetku marca izvedla dvodnevno izobraževanje za turistične ponudnike v Šaleški dolini na tematiko razvoja gastronomskih turističnih produktov. Usposabljanje je prejelo izjemen odziv. Po "koronsko" - preko zooma je prvi dan delavnice glavna beseda tekla o razvoju gastronomskih turističnih produktov in prehrambnih trendih s specifikami gostov v gastronomskem turizmu, drugi dan pa je poleg praktičnih primerov iz tujine in Slovenije nekaj besed o gastronomskem doživetju povedala tudi kuharska mojstrica Ana Roš. 

Z uvodnim delom smo pri Lanara Consulting poskrbeli, da so se udeleženci delavnice seznanili s podrobnostmi razvoja gastronomskih turističnih produktov ter poudarili pomen kulturne dediščine kot podlage za razvoj gastronomskih turističnih produktov. Govorili smo tudi o trendih na področju gastronomskega turizma in značilnostih segmenta gastronomskih turistov ter prehrambenih posebnosti s poudarkom na naraščajočem trendu veganstva. Slednji vztrajno in strmo raste že nekaj let ter trenutno v gastronomiji predstavlja že zajeten 0.1 - 5 % delež. Prikaz priložnosti, ki jih odpira ta segment, smo na delavnicah podkrepili s številni primeri iz prakse v tujini kot tudi v Sloveniji. Dodatna motivacija za vse, ki želijo svojo ponudbo razširiti tudi na ta segment, pa je bila novica, da je Slovenija vključena na seznam 20 najbolj prijaznih veganskih držav na svetu.  

Delavnico je drugi dan virtualno navdušila kuharska legenda Ana Roš, ki je obiskovalcem predstavila koncept in zgodbo Hiše Franko ter poudarila pomembno povezavo okolja in njene gastronomske ponudbe s katerimi pripoveduje zgodbe Posočja. Tako motivira, da tudi drugi ponudniki gastronomskih in turističnih doživetij najdejo v okolju inspiracijo za ustvarjanje in sodelovanje.

 

Za pomoč pri grajenju novih zgodb pa smo vedno tukaj tudi mi! 

Iščete dobrega partnerja? Želite sodelovati z nami?

Lanara Consulting d.o.o.

Černigojeva 2,
1000 Ljubljana, Slovenija

Telefon:+386 40 353 065

Email: info@lanaraconsulting.com

Sledite nam