Ogled ljubljanske tržnice z zajtrkom nagrajen z nazivom Snovalec 2019

Turizem Ljubljana bo do letošnje jeseni v ponudbo doživetij Ljubljane dodal Ogled ljubljanske tržnice z zajtrkom. Novo doživetje mestne kulinarike je eden od treh prejemnikov nagrade Snovalec, s katero Slovenska turistična organizacija (STO) podpira uresničevanje ustvarjalnih in inovativnih idej s področja turizma.

Glavni motiv oblikovanja novega produkta Ogled ljubljanske tržnice z zajtrkom je trajnostni razvoj turizma, ki temelji na doživetjih, kulinarika pa je med doživetji eden ključnih trendov. Slovenija bo poleg tega leta 2021 Evropska gastronomska regija.

Novo doživetje bo gostom predstavilo prehranjevalne navade Slovencev, tipične ljubljanske proizvode in izdelke, ki jih ponujajo okoliški kmetje in drugi pridelovalci. Poleg lokalne kulinarične ponudbe bodo gostje spoznali tudi osrednjo mestno tržnico, ki jo je oblikoval arhitekt Jože Plečnik in ki je pomembna tako s kulturnega vidika kot z vidika tradicije slovenske kulinarike, saj je prostor, kjer se domačini srečujejo med nakupovanjem. V ogled bodo vključene tudi pokušnje lokalnih pridelkov na tržnici, ob koncu doživetja pa bodo gostom postregli izvirni ljubljanski zajtrk.

Gostje, ki se bodo udeležili ogleda, se bodo prepustili vzdušju ljubljanskega življenja in spoznali marsikatero zanimivost ljubljanske tržnice in tukajšnje kulinarične tradicije.

 

Nagrada Snovalec 2019

Snovalca sta letos prejela še Pot med krošnjami Pohorje na Rogli in Sanje & aromaterapija & gozdna kopel v osrčju divjega gozda v Vipavski dolini; vse tri zamisli morajo biti uresničene in v ponudbi do oktobra letos. Strokovna komisija jih je izbrala izmed devetih polfinalistov, na poziv za Snovalca 2019 pa je prispelo 37 (veljavnih) prijav.

 

Vir: https://www.visitljubljana.com

Iščete dobrega partnerja? Želite sodelovati z nami?

Lanara Consulting d.o.o.

Černigojeva 2,
1000 Ljubljana, Slovenija

Telefon:+386 40 353 065

Email: info@lanaraconsulting.com

Sledite nam