Okrogla miza in delavnice za razvoj turizma na Ptuju

V sklopu priprave Strategije razvoja in trženja turistične destinacije Ptuj 2017-2021 so konec novembra potekali omizje in delavnice s ključnimi deležniki. Predstavniki iz turistične panoge in lokalnih inštitucij so tvorno sodelovali z iskanjem konkretnih predlogov ukrepov pri obravnavi ključnih izzivov za razvoj turizma na Ptuju. 

 

Omizja in delavnic se je udeležilo več kot 30 predstavnikov ključnih deležnikov pri razvoju turizma na Ptuju, vse od gostincev, hotelirjev, privatnih namestitev, do različnih lokalnih društev, organizacij in Mestne občine Ptuj, ki tako ali drugače soustvarjajo turistično podobo Ptuja. Dogodek se je pričel s predstavitvijo ključnih turističnih kazalcev za destinacijo Ptuj in rezultatov spletne ankete na temo turizma na Ptuju, ki je bila izvedena v oktobru in novembru 2016 in v kateri je sodelovalo skoraj 600 oseb iz vse Slovenije. 

V spletni anketi in individualnih intervjujih prepoznani ključni izzivi in ovire za razvoj turizma na Ptuju so bili izhodišče za nadaljevanje omizja, na katerem so kot sogovorniki sodelovali: dr. Aleksander Lorenčič, direktor Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož; Milena Mojzeš, izvršna direktorica Terme Ptuj; Matija Brodnjak, destinacijski manager, RDO Spodnje Podravje- ZRS Bistra Ptuj; Vlado Pignar, vodja gostinstva in direktor restavracije Ribič ter Andrej Klasinc, predsednik Sveta zavoda Javnega zavoda za turizem Ptuj in predsednik Društva za Rimsko zgodovino in kulturo Ptuj.

Omizje o turizmu na Ptuju

Srečanje se je nadaljevalo s štirimi vzporedno potekajočimi delavnicami, katerih temelji moto je bil "od besed k dejanjem", na katerih so udeleženci tvorno sodelovali in iskali konkretne predloge ukrepov na zastavljene izzive za razvoj turizma na Ptuju, ki so realno izvedljivi in lahko prinesejo pozitivne učinke. Vzdušje je bilo pozitivno in tvorno, vsi udeleženci pa smo se strinjali, da lahko s sodelovanjem in skupnimi močmi stvari tudi premaknemo naprej.  

Delavnice o turizmu na Ptuju    

    

 

 

 

  

 

 

 

 

 

Iščete dobrega partnerja? Želite sodelovati z nami?

Lanara Consulting d.o.o.

Černigojeva 2,
1000 Ljubljana, Slovenija

Telefon:+386 40 353 065

Email: info@lanaraconsulting.com

Sledite nam